Ort
Limhamn
Startdatum
14 Nov 2023
Tid
19:00-21:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Ulf Stålhane
Nummer
64194
Pris
1 100 kr

Om arrangemanget

Färgen är kanske det mest relativa synintrycket som finns. En färg kan te sig helt annorlunda ut beroende på omgivning eller belysning.

Innehåll

Vi tränar upp färgkänslan med hjälp av olika övningar i färganvändning och blandning samt går igenom olika färgsystem, begrepp och hur färg återges och används. Du arbetar med uppgifter och övningar och får föreläsningar, feedback och kontakt virtuellt.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tre veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

För alla intresserade men det är önskvärt om du har erfarenheter av bild, teckning och målning. Du kan vara professionell eller bara intresserad av att utveckla ditt bildskapande

Kursledare

Konstnär Ulf Stålhane som bl.a. varit huvudlärare vid Skånska Målarskolan, Malmö och har undervisat på Malmö konsthögskola i Photoshop och digitala tryck.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Färgat papper krävs för övningarna.
Du arbetar med tekniker som olja, tempera, gouache eller akryl. Vit färg måste ingå för att kunna göra övningarna.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 100 kr

Summa: 1 100 kr

Utforska ämnesområde