Ort
Göteborg
Startdatum
9 Mar 2024
Tid
11:00-14:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lilian Svensk
Nummer
39591
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Har du funderat på hur man fermeterar? Men vet inte hur man gör? Detta är den perfekta kursen för dig.

Fermentering innebär ofullständig oxidation av organiska föreningar utan syre. Jäsning är således en anaerob process och den kan exempelvis leda till att organiska syror, alkoholer, vätgas eller koldioxid bildas. Jäsningsprocesserna är exoterma, det vill säga frigör energi. Jäsning/fermentering kan utföras av många olika typer av organismer, bland annat i människans muskelceller vid intensivt arbete eller av olika typer av mikroorganismer. Inom mikroorganismerna kan såväl jästsvampar som bakterier orsaka olika former av fermentering. Jäsningsprocesser har många praktiska och tekniska tillämpningar. Redan under bronsåldern användes jäsning för att konservera mat.

Innehåll
Lilian kommer att guida dig igen allt som har med fermentering av  grönsaker att göra och om vad som händer i processen och vad som kan gå fel, ni får fermentera en egen burk så ta med burk till kursen

Lilian tar med smakprov och du kommer att få tips på vad ni kan fermentera hemma.

För vem
Denna kurs passar alla

Kursledare
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Recept tillhandahåller ledaren

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan. Tag med matlåda

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

 Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde