Få platser kvar
Vill du lära dig mjölksyra grönsaker? Vill du få dina grönsaker att hålla hela vintern? Göra dem nyttigare än när de var färska? Få nya smaker att använda till maten? Leka kemist med dina grödor? Då är den här kursen något för dig. Kom och lär dig grunderna i mjölksyrning, en urgammal konserveringsmetod som fortfarande används världen över.
Under kursen går vi igenom grunderna av mjölksyrning, lär oss en struktur för att få rätt bakterier i burkarna och låter sedan fantasin flöda. Alla deltagare får göra 3 burkar var med valfri smaksättning från kryddförrådet. Burkarna tas sedan med hem för fortsättningen av fermenteringsprocessen och för att du ska få njuta av resultatet.
Kurser vänder sig till dig som är intresserad av fermentering. Du kan vara nybörjare eller fermenterare som är nyfiken på att lära dig mer.
Kursledare är Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare, svampkonsulent och naturguide. Med bred erfarenhet av fermentering, vilda råvaror och matförädling leder Sofia kurser om ätliga växter, tång, svamp och olika fermenteringsmetoder.
Recept som du använder på kursen. Fermenteringskärl tas med hem. Kostnad för recept, råvaror och material ingår i avgiften.
"Matens Kemi" med Gaja Dudkiewicz är ett bra alternativ för den som vill fördjupa sig inom kemin bakom processerna vi använder i denna kurs. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr