Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Fermentering - syra dina egna grönsaker

Ort
Halmstad
Startdatum
26 Okt 2019
Tid
11:00-13:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
55354
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Att mjölksyra grönsaker är ett roligt, gott och nyttigt sätt att ta tillvara grönsaker. Mjölksyrning är konserverings- och förädlingsmetod som används för att bevara grönsakerna och samtidigt öka näringsinnehållet.

Innehåll
Du lär dig mjölksyrningens grunder och varför syrade livsmedel är en viktig del för hälsan. Du får även möjlighet att göra en egen surkål att ta med hem för lagring. Kursledaren går igenom hur man går tillväga och bjuder på tips och inspiration.

Kursen går under en sammankomst och motsvarar 3x45 minuter.

För vem
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ingredienser, smakprov och recept ingår i deltagaravgiften och finns på plats på kursen. Ta med en osthyvel, skärbräda, stor skål och en glasburk med lock som rymmer 600-700 ml.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ett ämnesområde