Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
16 Sep 2020
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
65052
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Filtnålning, även kallat nåltovning eller torrtovning, är en relativt ny teknik som varken kräver vatten eller såpa för att förvandla ull till figurer.

Innehåll
Filtnålning, nålfiltning, nåltovning, torrtovning – kärt, ungt barn har många namn! Välkommen att upptäcka denna relativt nya teknik där du enkelt kan skapa tredimensionella figurer, dekorationer på ylleplagg eller detaljerade tvådimensionella bilder! Denna kurs ger dig grundkunskaper om olika material och redskap som används vid filtnålning. Vi börjar med att skulptera en sagofigur, som går utmärkt att arbeta vidare på hemma. Hinner du bli klar så fortsätter du med ett nytt projekt, och får all nödvändig vägledning för att få dina idéer att ta form.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Kursen hålls i vår nya, fina textilsal på Ekeby Bruk 2N.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Karin Oswald är självlärd filtnålare och har experimenterat med olika material och tekniker i sexton år. Exempel på hennes verk finns på hemsidan Cariad.se och på facebook: cariad.se. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till kursen behöver du filtnålar och ull. Möjlighet finns att köpa kursmaterial av ledaren på plats, meddela i sådant fall kursledaren i förväg. 

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde