Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ett draperi med ullbollar
Distanskurs

Filtnålning - filtnåla ett troll!

Ort
Distans
Startdatum
25 Sep 2021
Tid
10:00-13:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69749
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Filtnålning är en relativt ny teknik som varken kräver vatten eller såpa för att förvandla ull till figurer. Detta är en distanskurs.

Innehåll och upplägg
Vi lär oss grunderna i filtnålning och filtnålar varsitt troll. Kursen går digitalt via video lördag 25 september kl. 10:00-13:45.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Karin Oswald är självlärd filtnålare och har experimenterat med olika material och tekniker i sexton år. Exempel på hennes verk finns på hemsidan Cariad.se och på facebook: cariad.se. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du kan välja att antingen köpa kursmaterialet själv, eller beställa från kursledaren för ca 100 kr. Du behöver ull i olika färger samt nålar I 36gauge, 38gauge och 42gauge av hög kvalitet. Vill du beställa av kursledaren behöver vi din beställning senast måndag 20 september för att kursledaren ska hinna skicka det. Beställning görs direkt till kursledaren på mailadress karinoswald@yahoo.se. Om du bor i Uppsala och har möjlighet att själv hämta materialet hos kursledaren går det bra med senare beställning. För anmälningar som mottages efter 20 september där kursmaterialet inte hinner skickas får du en lista på det kursmaterial som du själv får köpa.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Eftersom detta är en distanskurs krävs det att du har tillgång till en egen dator/mobil/surfplatta med webbkamera (+mikrofon) och god internetanslutning. Innan kursen startar kommer du få en länk som du ska klicka dig in på för att komma med i videosamtalet. Det är viktigt att du testar länken i god tid innan kursstart så du vet att det fungerar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Online-kurs

Medborgarskolan, Distans

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ett ämnesområde