Populära floristkurser på Medborgarskolan.
Kurs

Florist för en dag: Ikebana - fortsättning

Ort
Stockholm
Startdatum
21 Okt 2023
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
53319
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Fortsättningskurs för dig som provat på grunderna i japansk blomsterkonst

Den traditionella japanska konsten att arrangera blommor kallas ikebana, vilket betyder att ge liv till blommor. Denna floristkurs är för dig som deltagit i en av våra ikebana-kurser och fått mersmak. Välkommen tillbaka att lära mer!

Upplägg

Du bygger vidare på dina kunskaper och får skapa två olika arrangemang enligt den japanska ikebanaskolan Sogetsus riktlinjer.  

Kursledare

Anne-Charlotte Nilsson är utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo, där hon bodde mellan 2003-2022. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina. Hon är medlem i STA (Sogetsu Teachers' Association), Tokyo.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som gått en av våra introduktions-kurser till ikebana med Anne-Charlotte. Du som har erfarenhet av ikebana från annat håll är också välkommen.

Kursmaterial

Blommor ingår i priset. Blomsterfakir, vas och redskap finns att låna. Med blommorna du får med dig hem kan du skapa ett nytt arrangemang hemma.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde