Populära floristkurser på Medborgarskolan.
Kurs

Florist för en dag: Julig bordsdekoration med blommor och grönt

Ort
Stockholm
Startdatum
8 Dec 2024
Tid
10:00-13:00
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Madli Wiiburg Walfridsson
Nummer
55990
Pris
1 345 kr

Om arrangemanget

Lär dig skapa juliga blomsterdekorationer för bordsdekorering.

Den här kursen är fylld med skaparglädje och inspiration till julbordet. Låt dig inspireras av floristen som har mångårig vana av att skapa olika bordsdekorationer med blommor. Vi jobbar med blommor, grönt och lite torkat passande till säsongens dukning. Förutom att du får inspiration på olika dekorationer så får du även handfasta tips och trix på olika tekniker och stilar från floristen. Under kursen får du tillverka två större blomsterarbeten och tre mindre i olika tekniker. Det du skapar tar du med dig hem.

Tanken att du sedan hemma i lugn och ro själv kan skapa egen temadukning efter tycke, smak och färg på nya dekorationer.

Upplägg

Vi arbetar praktiskt och lär oss lite teori om varuvård och komposition medan vi arbetar. Kursen hålls i vår floristsal.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Madli Wiiburg Walfridsson är utbildad florist och pedagog med mångårig erfarenhet. Hon är även stolt medlem i Hantverkarna i Stockholm. Hon har drivit blomsterbutik i Vasastan och varit handledare för floristelever på olika floristutbildningar, samt hållit kurser inom blomsterbinderi med många olika teman under åren. Den stora passionen är att jobba som florist med blommor till livets alla skeden, både till glädje och sorg, till bröllop och event stort som smått. Att ständigt utvecklas och följa nya tekniker och trender inom sitt skrå känns viktigt. Numera driver hon sin verksamhet och utgår ifrån i sin studio i Vendelsö.

Kursmaterial

Blommor och material ingår i priset - men ta gärna med en papperskasse att bära hem dina blommor i. Vi arbetar stående - tänk på oömma kläder och sköna skor.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 345 kr

Summa: 1 345 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde