Ort
Stockholm
Startdatum
5 Sep 2023
Tid
17:00-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Charlotte Ageland
Nummer
52907
Pris
11 495 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Vill du lära dig floristhantverkets grunder?

Är du intresserad av något mittemellan en kort nybörjarkurs och en omfattande utbildning? Då är detta floristkursen för dig! Här får du tekniska och teoretiska baskunskaper i floristernas hantverk. 

Kursen riktar sig till dig som funderar på att bli florist och vill ta ett första steg. Du som arbetar med design - exempelvis som inredare/stylist - och vill bredda din kompetens kommer också att få ut mycket av kursen. Eller vill du lära dig enbart för nöjes skull? Det går givetvis också bra!

Kursen hålls kvällstid i vår floristsal och du får mycket erfarenhet av praktiskt arbete med blommor och grönt. Vid avslutad kurs får du ett intyg.

Innehåll

  • blomsterbinderi i många olika stilar, exempelvis brudbuketter
  • höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • varuvård och skötsel för bästa hållbarhet
  • färglära - kontrast- och komplementärfärger
  • formlära - struktur, kontrast, rytm och balans
  • växtkännedom

Upplägg

Kursen baseras på praktiskt arbete med färska blommor och hålls tisdagskvällar kl. 17:00-20:00 under hösten. Lättare fika ingår. Aktuella datum: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11 och 14/11 (notera uppehåll för höstlov vecka 44)

Kursmaterial

Material och blommor ingår - och blommorna du binder tar du så klart med hem! Under kursens gång har du tillgång en digital studieplats via vår lärplattform.

Kursledare

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har stor erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i olika sammanhang. Idag håller Charlotte i en av Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs - kursen riktar sig till nybörjare. Du som har provat att binda blommor tidigare och vill lära mer är också välkommen.

Bra att veta

I kursavgiften ingår en anmälningsavgift på 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 11 495 kr

Summa: 11 495 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde