![](https://www.medborgarskolan.se/wt/media/images/Blomstermoln-floristkurs-Medborga.width-600.format-webp.webp)
Florist för en dag - Blomstermoln
Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...
Det här är en fortsättningskurs för dig som är nybörjare med viss erfarenhet. Under kursen får du möjlighet att utvecklas vidare och utmanas inom grundteknikerna i blomsterbinderi! Du är välkommen oavsett om du överväger att utbilda dig till florist eller 'bara' vill lära dig mer för eget bruk. Anmäl dig idag och upptäck hur långt din blomsterpassion kan ta dig!
Vi träffas i Medborgarskolans välutrustade floristsal på Hagagatan 23A varannan vecka under tre måndagar klockan 17.00-20.00 i vår:
Charlotte Ageland är vår huvudledare och en erfaren florist med bakgrund som butiksägare. Med en gedigen pedagogisk erfarenhet har hon undervisat och hållit föreläsningar inom olika områden. Idag leder Charlotte Medborgarskolans grundutbildningar, fortsättningskurser och kortare inspirationskurser. Hennes expertis och engagemang gör henne till en värdefull mentor för alla som vill utvecklas inom floristhantverket.
Kursen riktar sig till nybörjare med viss erfarenhet, som har gått Floristkurs för nybörjare eller motsvarande.
Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 3 440 kr
Materialavgift: 1 200 kr
Summa: 4 640 kr