Ort
Malå
Startdatum
4 Jan 2024
Tid
08:00-16:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Helén Jakobsson
Nummer
53354
Pris
2 745 kr

Om arrangemanget

Hos oss på Medborgarskolan kan du ta förarbevis för skoter. Du får kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, råd om teknik, skötsel och säkerhet. Du får lära dig om terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen. I intensivkursen rekommenderar vi förkunskaper motsvarande annat förarbevis eller körkort.

FÖRARBEVIS SNÖSKOTER
Kursen ger dig kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor.

Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

UPPLÄGG
Kursen består av 1 dag med digital teori via zoom, totalt 7 timmar och ett praktikpass på 3 timmar i Malå.

En föruppgift att läsa innan teoridagen kommer att delges till deltagarna.

Praktik ingår, hyra av snöskoter vid körmomentet ingår ej. Tid för praktiken kommer antingen i samband med teorin eller när det finns tillräckligt med snö för att kunna genomföra den enligt Transportstyrelsens direktiv.

Visa upp giltig legitimation vid kursstart, det praktiska momentet samt vid provtillfället.

För att bli godkänd måste du enligt krav från Transporstyrelsen ha varit med på hela kursen. Det innebär att du måste vara väl synlig i bild under hela utbildningen.

Skriftligt eller muntligt prov görs efter avslutad kurs.

FÖRKUNSKAPER
Denna intensivkurs rekommenderar vi till dig som har förkunskaper såsom förarbevis eller körkort sedan tidigare. Kursen är inte lämplig för dig som har särskilda behov av anpassad utbildning. Observera att du inte kan ha några spärrar registrerade hos Transportstyrelsen för att få göra provet.

KURSLEDARE
Våra kursledare är godkända av Transportstyrelsen.

KURSMATERIAL
Snöskoterhandboken ”Frihet under ansvar” – Snofed ingår i kursavgiften.

BRA ATT VETA
Medtag godkänd hjälm samt varma kläder och skor vid den praktiska körningen.

Tillgång till snöskoter i körmomentet ingår inte i kursavgiften. Har du tillgång till en egen snöskoter tar du med dig den. Två personer kan också dela på en skoter. Vi rekommenderar elever att köra med lämplig ledkörningsskoter.

Övriga praktiska detaljer tas upp vid kursstart.

Omprov och ev. extralektion kostar 350:-

Alla startdatum är alltid preliminära. Invänta alltid information/kallelse. Kom ihåg att läsa avbokningsvillkoren om du avbokar din plats. Välkommen med din anmälan!

Invänta alltid information/kallelse. Kom ihåg att läsa avbokningsvillkoren om du avbokar din plats.

 

Ort

Malå Hotell

Hotellgatan 6, Malå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 395 kr

Övrig avgift: 350 kr

Summa: 2 745 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde