Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Västerås
Startdatum
3 Okt 2018
Tid
18:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Christer Drangel
Arrangemangsnummer
44220
Pris
2 095 kr

Om arrangemanget

För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kust är det viktigt att alla kan hantera båten. Ett förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Har du ett förarintyg får du också som regel rabatt på båtförsäkringen. Intyget är oftast också ett krav om du vill hyra båt såväl i Sverige som utomlands.

Innehåll
Grunderna i navigation och sjökortsarbete, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder, sjömanskap och knopar.
Vi följer NFBs (Nämnden för Båtlivsutbildning) krav och riktlinjer.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor på samma dag och tid. Kursen omfattar 4 x 45 minuter per kurstillfälle. Teori blandat med övningar i sjökortsarbete. Båtpraktik är än så länge inte obligatorisk för förarintyget men rekommenderas starkt. Ingen praktik ingår dock i denna kurs.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Christer Drangel innehar Fartygsbefälsexamen klass VIII samt Maskinbefälsexamen klass VIII och tillbringar den mesta av sin tid på våren/sommaren med att arbeta som skeppare på skärgårdsbåten M/F Anemon i Karlshamns skärgård. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Vi använder boken ”Fritidsskepparen” ISBN 9789113039558. Materialet köper du enklast hos B&C Marine på Johannisbergsv. 22 i Västerås eller på Hjertmans butik i Västerås. På Hjertmans har du 15% rabatt om du tar med dig och visar din bokningsbekräftelse eller kallelse till kurs hos oss.

OBS Köp boken BARA när du har fått kallelse från oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Intygsboken kostar 50 kr om du inte redan har den. Ta då med 500 kr i kontanter. Just nu utreder man förarintyg för vattenskoter. Förarintyget för fritidsbåt kan komma att bli giltigt även för vattenskoter så passa på att ta ditt redan nu!
För erhållande av Förarintyg gäller nedanstående:
- sökanden ska under kalenderåret fylla lägst 12 år.
- vid förhörets slut ska förhörsförrättaren meddela om förhöret godkänts eller inte.
Efter genomgången kurs i förarintyg kan du gå kurs i kustskepparintyg. Med ett kustskepparintyg får du den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs.

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Ort

Medborgarskolan Västerås

Vasagatan 59, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 095 kr

Summa: 2 095 kr

Utforska ett ämnesområde