Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
10 Nov 2018
Tid
09:30-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Owe Hammarström
Arrangemangsnummer
44218
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Att ha förarintyg är ofta ett krav när man vill hyra båt, såväl i Sverige som i andra länder. Förarintyget ger ofta dig som båtägare en förmån på din försäkring av båten. Stor eller liten båt - för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten! Skaffa dig sjölivskunskaper som du har användning av livet ut - se till att ta ditt förarintyg!

Innehåll
I denna kurs lär du dig grunderna i navigation och sjökortsarbete. Kursledaren varvar teori med praktiska övningar. Du kommer bland annat lära dig om:
· Sjövägsregler
· Säkerhet till sjöss
· Sjöväder
· Sjömanskap och knopar.

Båtpraktik är än så länge frivilligt och inte obligatorisk för förarintyget, men rekommenderas starkt. Ingen båtpraktik ingår i denna kurs. Efter avslutad kurs anordnas examination. Datum för examinationen ges vid första sammankomsten.

Upplägg
Detta är en veckoslutskurs och den är intensivare än kurserna som går på vardagar. Kursen går under två helger (med en ledig helg i mellan) och omfattar 7 x 45 min per sammankomst. Totalt 28 lektionstimmar á 45 minuter. Start kl. 09.30 på kursdagar och ungefärlig sluttid är 16:00 (en timmes lunchrast).

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Owe Hammarström är f.d. pilot i Flygvapnet. På senare tid helikopterpilot i flyg- och sjöräddningstjänst. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
· "Navigering och sjömanskap" av Jonas Ekblad och Börje Wallin, ISBN 9789172237070 (7 uppl)
· Tillhörande arbetsbok, ISBN 9789157481214
· Övningssjökort Förarintyg 616,
· Linjal
· Transportör
· Passare

Lättast köper du både kursbok och material hos Hjertmans båttillbehörsbutik i Uppsala, ta med din bokningsbekräftelse eller kallelse så får du 15% på ovanstående material samt kursbok.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Intygsboken kostar 50 kr om du inte redan har den. Ta då med 500 kr i kontanter. Just nu utreder man förarintyg för vattenskoter. Förarintyget för fritidsbåt kan komma att bli giltigt även för vattenskoter så passa på att ta ditt redan nu!
För erhållande av Förarintyg gäller nedanstående:
- sökanden ska under kalenderåret fylla lägst 12 år.
- vid förhörets slut ska förhörsförrättaren meddela om förhöret godkänts eller inte.

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde