Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Västervik
Startdatum
21 Mar 2020
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Tony Wärdig
Nummer
21934
Pris
2 300 kr

Om arrangemanget

För att du ska kunna färdas säkert inomskärs med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på! Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar.
Detta är baskursen - första steget inom navigation.

INNEHÅLL
Kursen lär dig bland annat väjningsregler, utprickning och konsten att läsa sjökort och sjövett. Du får också tips om allt från nödvändig till lämplig utrustning ombord, hantering av båten, sjömanskap, och mycket annat. Kursens mål är att avlägga prov för Förarintyg.

UPPLÄGG
Eftersom det här är en intensivkurs ställer det högre krav på dig som deltagare. Du måste vara medveten om och beredd på att övningsuppgifter och sjökortsarbete är självstudier.
I samband med kursen så erbjuds du ett frivilligt praktikpass på båt för att praktisera dina kunskaper. Kostnad och datum meddelas under kursen. Vanligtvis ligger detta pass en helgdag.

DAGAR:
21-22/3
25-26/4

UPPSKRIVNING
Kostnad på 450 kr för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Lägsta ålder för att få delta på kursen är 12 år.

LEDARE
Tony Wärdig har stor vana inom sjöliv och har varit en duktig och uppskattad ledare hos oss på Medborgarskolan Västervik i flera år.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Förarintygspaket Ostkusten, köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/forarintygspaket-ostkusten-navigering-sjomanskap.html)
Viktigt att kursmaterialet är med till första kurstillfället!

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Ort

Medborgarskolan Västervik

Folkparksvägen 62, Västervik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 300 kr

Summa: 2 300 kr

Utforska ett ämnesområde