Föreläsning

Föreläsning om Västra Mark sjukhus 1931-1967

Ort
Örebro
Startdatum
7 Nov 2023
Tid
17:30-18:30
Dag
Tisdag
Nummer
69462
Pris
100 kr

Om arrangemanget

Västra Mark låg i Örebro och tog emot ”asociala och imbecilla” kvinnor. Föreläsningen handlar om varför sjukhuset tillkom och om de patienter som vistades där. Västra Marks sjukhus är en del av svensk funktionshinderhistoria.

Varmt välkommen till en intressant föreläsning om sjukhuset Västra Mark.

Kristina Engwall föreläser om Västra Marks sjukhus 1931-1967. Sjukhuset låg i Örebro och tog emot "asociala och imbecilla" kvinnor. Föreläsningen handlar om varför sjukhuset tillkom och om de patienter som vistades där. Västra Marks sjukhus är en del av svensk funktionshinderhistoria.

Föreläsare

Kristina Engwall är docent i historia och skrev sin avhandling om Västra Marks sjukhus. Hon arbetar idag som lektor i socialt arbete på Uppsala universitet och forskar främst inom funktionshinderområdet. Hon medverkar bl a i ett projekt som studerar Vipeholms sjukhus i Lund som var aktuellt under samma tidsperiod som Västra Marks sjukhus.

Plats

Medborgarskolan, Fabriksgatan 18 Örebro

Pris

100kr

Bra att veta

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.


 

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 100 kr

Summa: 100 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Framtidens folkbildning

En disig novemberdag 1940 stod några unga människor vid dammen invid Gimo herrgård. De hade just grundat det nya studieförbundet Medborgarskolan och ville marke...

4 juli 2023
Läs vidare om "Framtidens folkbildning"

Utforska ämnesområde