Ort
Skövde
Startdatum
6 Nov 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
46337
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Vi fördjupar oss i ämnet och går igenom mer avancerad kamera- och fototeknik, kamerans finesser och inställningar.

Innehåll

En fördjupningskurs där vi går igenom hur man med kamerans möjligheter kan komponera olika sorts bilder. Vi lär oss några grundläggande finesser i bildredigeringsprogrammet FastStone 4.9. Det är ett fritt program på svenska som går att ladda ner. Med den egna kameran och hemuppgifter får varje deltagare möjligheten att utveckla sitt fotograferande.

Teori och praktik varvas, kursen innehåller teoretiska genomgångar med hemuppgifter. Ibland är vi även utomhus och fotograferar tillsammans. 

Upplägg

 • Kursen är på 5 tillfällen, onsdagar kl 18:0-20:45.

Förkunskap

Du känner till din kameras vanligaste inställningar, exempelvis skärpedjup och exponering. Du tycker om att söka upp motiv och prova olika varianter på perspektiv och ljussättning. Du är van vid att ladda över dina bilder till en dator och skicka dem som mindre filer i mail.

Kursledare

Karin började fotografera i mitten på -70 talet och minns fortfarande magin med att göra egna svartvita bilder i mörkrum.  Hon har gått ett flertal sommarkurser i fotografering då hon tycker det är utvecklande att, tillsammans med andra, diskutera motiv och komposition. Karin är medlem i fotoklubbar där hon, med varierad framgång, tävlar regelbundet.  Hennes favoritmotiv är människor och naturen.  Att fotografera har blivit som en livsstil och hon har som motto: Med kameran är man aldrig ensam! 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

 • Ta med din digitala systemkamera inklusive manual. 
 • kursmaterial i form i ett kompendium finns för utlåning under kursens gång (ej återlämnat material debiteras med 250 kr). 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
  Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde