Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Fotografering - digital systemkamera, grundkurs

Ort
Vänersborg
Tid
18:30-21:00
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Stig Karlsson
Arrangemangsnummer
26083
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Den digitala systemkameran är ett verktyg fyllt med funktioner och finesser. Genom att bland annat få kunskap om hur en bild ska exponeras rätt och hur ljuset påverkar bilden, får du en stadig grund att stå på när du vill lämna autoläget och själv styra resultatet så du får bilder som är fulla av liv och känsla.

INNEHÅLL
En grundkurs där vi går igenom fototerminologi, exponering, skärpedjup samt grundläggande om exponeringskontroll och systemkamerans sätt att "tänka". Du lär dig att bättre kunna läsa och tolka din bruksanvisning, att bättre kunna förstå och ställa in exponering på olika sätt samt att bättre kunna ställa in din kamera och påverka t ex skärpedjup ett motiv.

UPPLÄGG
Fyra kurstillfällen är teoretiska i lektionssal på måndagar kl 18.00-20.30. Fjärdje kurstillfället är en lördag kl 10.00-16.00  då vi omsätter våra kunskaper i praktiken utifrån deltagarnas kunskapsnivå och intresse. Möjlighet finns att få visa och prata om egna bilder och även viss individuell problemlösning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Tag med egen systemkamera och tillhörande instruktionsbok.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs och vill utvecklas vidare inom fotografering eller bildredigering.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Ort

Medborgarskolan Vänersborg

Hamngatan 3, vån 2, Vänersborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr