En kille i regnjacka tar bilder i skog
Kurs

Fotografering - digital systemkamera, grundkurs

Ort
Trollhättan
Startdatum
20 Okt 2023
Tid
18:00-20:30
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Stig Karlsson
Nummer
36184
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Den digitala systemkameran är ett verktyg fyllt med funktioner och finesser. Genom att bland annat få kunskap om hur en bild ska exponeras rätt och hur ljuset påverkar bilden, får du en stadig grund att stå på när du vill lämna autoläget och själv styra resultatet, så du får bilder som är fulla av liv och känsla.

Innehåll
En grundkurs där vi går igenom fototerminologi, exponering, skärpedjup samt grundläggande om exponeringskontroll och systemkamerans sätt att "tänka". Du lär dig att bättre kunna läsa och tolka din bruksanvisning, att bättre kunna förstå och ställa in exponering på olika sätt samt att bättre kunna ställa in din kamera och påverka t ex skärpedjupet i ett motiv.

Helgkurs 20-22 oktober 2023. Fredag träffas vi kl 18.00-20.30, lördag och söndag 10.00-15.00. Teori och praktik kommer att varvas under kursens gång. 

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Stig Karlsson har haft kurser för Medborgarskolan i många år, på olika nivåer. Hans fotointresse började i tidiga tonåren då han började som lärling på en fotofirma. Redan då började han leda kurser. Han är egen företagare i fotobranschen sedan mitten av 80-talet och har arbetat med ämnet i grund- och gymnasieskolan samt som föreläsare på högskola.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Tag med egen systemkamera och tillhörande instruktionsbok.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde