Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
21 Nov 2019
Tid
19:00-21:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Troy Enekvist
Nummer
56722
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Foto med systemkamera är en kurs där du kommer igång med fotografering. Både gällande de tekniska aspekterna och hur man tänker bild. Under kursen kommer vi gå igenom både hur man både tar ett bra porträtt och en landskapsbild. Och hur man får den bild som man tänkt sig innan. Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt.

Upplägg 

Kursen bygger på att vi tillsammans i grupp utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Mellan varje kurstilfälle kommer en uppgift att ges. 
Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Troy Enekvist är utbildad bildjournalist och arbetar världen över. Han arbetar mestadels mot tidningar och nyhetsbyråer med berättande bilder. Han har haft flera utställningar, bland annat på Fotografiska i Stockholm.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial


Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

• Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.

• Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

• Det finns kaffe och te att köpa i våra lokaler.

• Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

• Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

• Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde