Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Västerås
Startdatum
22 Apr 2020
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Reza Rivani
Nummer
57590
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

  • Grunderna för att skapa en bild: Planering, Motiv, Synvinkel, Exponering, Fokus, Bländare, Slutartid, ISO, Vitbalans
  • Exponering. Bländaren och dess effekt på bilden, tekniskt och estetiskt
  • Slutartiden och dess effekt på bilden, ISO och dess effekt på bilden, tekniskt och estetiskt
  • Fokus systemet, fokus lägen, fokuspunkter, statiska motiv vs. rörliga motiv

Upplägg

Vi jobbar i grupp och utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar som hemuppgifter som du sedan tar med och får feedback på av gruppen.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Kurstarten är preliminär och kan komma att ändras.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom att du ska ha tittat på kamerans manual och läst de sidorna med illustration och anteckning på kamerahuset och dess knappar och reglage. Du bör även  vara bekant med vad kamerans olika knappar heter och var de sitter.

Kursledare

Reza Rivani är fotograf och grafisk designer. Han har ett brinnande intresse för foto, speciellt 360 grader. Reza arbetar bla med fototeknisk dokumentation av olycksplatser, brand- och brottsplatser. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.
  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde