En kille i regnjacka tar bilder i skog
Kurs

Fotokurs - Studiofoto nybörjare med äldre konventionell respektive modernt studioljus

Ort
Uppsala
Startdatum
4 Maj 2024
Tid
10:00-13:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Lars Emerius
Nummer
76357
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Ljuset är det viktigaste för att få till bra bilder - nästan i varje fall. Men hur får man till bra ljus? Studioblixtar är ett sätt att åstadkomma bra ljus, som gör att Du som fotograf ofta kan känna dig nöjd med resultatet redan innan du tagit bilden.

 Innehåll 

Bli en bättre fotograf och använd de standarduppställningar (kursmål) av blixtar, ljusformare, ljusstyrka som du får lära dig på den här kursen, i studiofotografering. Vi hinner även experimentera en del med olika ljus, så du får lära dig hur man inte bör göra.

Du kan som fotograf se det som en introduktion innan du köper och provar på studioljus för att fota porträtt eller artefakter. Eller så anpassar vi delar av kursen till er deltagares kanske högre kompetensnivå och kan växlas upp några steg. Kanske till avancerat studioljus i kombination med dagsljus? Allt för att ambitiöst få till avancerade bilder. Ljuset är viktigare än motivet du fotar, i alla fall för att få till en bra bild. Det förtjänar modellen.

Bildredigering är viktig för att få fram bildresultat i samband med porträttfoto och fotografering av prylar, som kanske ska marknadsföras och säljas.

Upplägg

Vi träffas både lördag och söndag klockan 10:00-13:00 båda dagarna.

Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper för att kunna delta på kursen. Vissa grundkursmoment som behövs, går vi igenom under kursen. Har du fotat en del tidigare, så underlättar det inlärningen och du kommer då lite längre på kursen men alla når kursmålet. Att på egen hand kunna ställa upp och justera in studioblixtar och ljusformare samt placera personer eller föremål som ska fotas, så att det ger ett bra resultat.

Kursledare

Lars Emerius är officer och ingenjör. Han har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din kamera, (kolla, och ställ in den, innan vi träffas, så att den fungerar med manuell blixt) och ta gärna med instruktionsbok.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde