Ort
Jönköping
Startdatum
28 Sep 2023
Tid
17:15-18:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
39884
Pris
1 675 kr

Om arrangemanget

För dig som är ny bakom kameran går vi igenom systemkamerans grundläggande funktioner.

Den digitala systemkameran är ett kraftigt verktyg fullt med funktioner och finesser. Genom att ha kontroll över hur en bild ska exponeras rätt, hur ljuset påverkar bilden samt de viktigaste digitala funktionerna kommer du att ha en stadig grund att stå på när du vill lämna auto-läget och själv styra resultatet. Resultatet blir foton fulla av liv, känsla och magi!
 

INNEHÅLL:
Vi lär oss kameran från grunden. Ljusets betydelse för resultatet. Rätt bländare och slutartid för vacker exponering. Styra skärpedjupet med rätt val av bländare, avstånd och objektiv. Digitalframkallning och bearbetning i dator. Ledaren kommer att ge dig tips på lämplig programvara och även visa hur man går tillväga rent praktiskt.
 
UPPLÄGG:
1 gång i veckan under 5 veckor.
Vi kommer ha 4 sammankomster på Medborgarskolan och 1 sammankomst med utomhusfotografering.

KURSLITTERATUR:
Du kommer att använda dig av olika appar (gratisversioner). Mer information om vilka exakta appar ni bör ladda ner framkommer i din kallelse som vi skickar ut cirka en-två veckor innan kursstart.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Bra att känna till kameran och ha tillgång till kameramanualen.

KURSLEDARE:
Lanfranco De Luca Babbaro är från Italien och har bott i Sverige sedan 1981! Passionen för fotografering har funnits från tidiga tonåren.
Lanfranco älskar landskapsfotografering men även andra stilar så som stadsarkitektur och porträttfotografering. Som musiker tycker han även om att plåta på konserter!
Lanfranco De Luca Babbaro, följ länkarna för att skåda hans vackra verk:

http://500px.com/lanbabbaro (söker du i mobilen, behöver du ladda ner 500px) den är gratis att ladda ner. Söker du via datorn så kommer du direkt till sidan.
http://wwwfacebook.com/groups/1545557688999737/
http://www.facebook.com/lanfrancoPhotoPage/

Alla våra ledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Ta med din full laddade systemkamera.

Anmälan och kallelse:

Deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.  Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

  

Ort

Medborgarskolan Jönköping Kunskapssalar

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 675 kr

Summa: 1 675 kr

Utforska ämnesområde