Ort
Umeå
Startdatum
17 Okt 2023
Tid
18:30-20:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Mandi Nyby Stålnacke
Nummer
51147
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Är du i startgroparna för att ta dina bilder till nästa nivå med bildbearbetning? Söker du kunskap i programmet Adobe Lightroom? Vill du lära dig programmets uppbyggnad, möjligheter och hur du redigerar dina bilder? Då är detta kursen för dig!
Kursen vänder sig till nybörjare som vill ta sina digitala bilder till nästa nivå. I denna kurs går vi igenom hur digitala bilder kan redigeras för olika önskade ändamål, med programmet Lightroom som utgångspunkt. Lämpligt för fotografier tagna med en digital kompaktkamera eller digital systemkamera men även med mobilen. Oavsett om det är produktbilder, naturbilder eller bilder för sociala medier - redigering kan förhöja allting! 
 
 
I kursen får du lära dig: 
 
  • Hur du kan justera färger och ljus för att skapa olika stämningar i dina bilder
  • Lightrooms uppbyggnad
  • Hur olika filformat fungerar i bildredigering - RAW, PSD, TIFF, PNG, JPG
  • Beskärningsverktyg
  • Album och samlingar
  • Smarta arbetssätt
  • Export och exportförinställningar
  • Hur Lightroom fungerar tillsammans med andra Adobe CretiveCloud-program 

Adobe Lightroom är ett komplett program för katalogisering, redigering och export av digitala foton. Med Lightroom kan du skapa bildböcker, bildspel och webbalbum. Lightroom är det ledande flödesprogrammet för fotografer med stora mängder bilder som vill kunna redigera i råformat med hög precision, och sedan visa upp sitt arbete på sociala medier, på webben eller i tryck.

Upplägg

Ni träffas under fem tisdagar med start 17e september kl 18:30 - 20:45. Platsen är sal 2 i våra lokaler vid broparken. Varje deltagare har med sig en laptop med Lightroom installerat.

Om ledaren

Kursledaren Mandi Nyby- Stålnacke har lång erfarenhet av att arbeta med skapande. Hon har tidigare studerat konst vid Ecole de Mont Cotton i Sydfrankrike. Just nu läser Mandi Ämneslärarprogrammet på Umeå Universitet med inriktning bild och design.

Bra att veta

Inga förkunskaper krävs, men du behöver ta med din egen digitala systemkamera.

Kursen kan komma att flyttas fram eller ställas in vid för få anmälningar så vänta inte med din anmälan. Våra allmänna villkor för köp av kurs hittar du HÄR.

Kallelse kommer via mail innan kursstart.

Har du frågor om kursens innehåll så är du välkommen att kontakta Mandi på 070-2684413.

För övriga frågor så är du välkommen att kontakta Helena Bylund 073-8671879.

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde