Ort
Uppsala
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
19:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
82983
Pris
1 850 kr

Om arrangemanget

Franska är ett världsspråk som talas inte bara i Frankrike utan även i många andra delar av världen. Det är officiellt språk i länder som Belgien, Schweiz, Kanada och flera afrikanska länder. Språket har en rik historia och har påverkat kultur, litteratur och konst globalt.

Innehåll
En kurs för dig som har läst nybörjare eller har motsvarande kunskaper. På kursen varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen.  På kursen varvar vi praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 8 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle, totalt 16 lektioner. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs.

Förkunskaper
Denna språkkurs är en kurs på A1 del 1 nivå. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest här:

Nivåskalan är indelad i 6 steg. 

  • Nybörjare - nybörjarkurserna passar dig som ännu inte har några kunskaper i språket.
  • A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare.
  • A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper.
  • B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang.
  • B2 - du har goda kunskaper.
  • C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Kursledare
Julien Poschet kommer från den fransktalande delen av Belgien och talar därav flytande franska. Han har studerat till socionom och har arbetat inom olika branscher innan han beslutade sig för att flytta till Sverige år 2022. Han är en språkentusiast och har under sitt liv lärt sig många olika språk, svenska, engelska, holländska, tyska, spanska, kinesiska och teckenspråk. Han brinner för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt att hitta metoder som passar varje individ för att lära sig nya färdigheter. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!


Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. I våra lokaler finns både kylskåp och mikro, så det går bra att ta med egen mat om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.


Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 850 kr

Summa: 1 850 kr

Utforska ämnesområde