Ort
Karlstad
Startdatum
17 Jan 2024
Tid
18:15-19:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
76017
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Franska är efter engelska det mest studerade språket i världen och ca 600 miljoner människor har betydande kunskap i franska. Omkring 75 miljoner människor har franska som modersmål. Vidga din värld med det franska språket. Bienvenue!

I kursen Franska A2 bygger vi vidare på dina tidigare kunskaper. Du kan känna igen vanliga ord och mycket enkla fraser som gäller dig själv, din familj och omgivning när det talas sakta och tydlig. Välkommen på en kurs i franska A2!

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska A1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och prata med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig att samtala om vardagliga saker, beskriva din familj och din omgivning. Undervisningen lägger fokus på muntlig kommunikation men innehåller även skriva, läsa, höra samt fortsatt grammatik.

Kursupplägg

Gruppundervisning 1 gång per vecka under 10 veckor. Eventuella lov och uppehåll diskuteras i gruppen efter start. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Din franska kursledare heter Alice Sérane är diplomerad lärare i franska och engelska och har arbetat med barn och ungdomar i 15 år, både i Frankrike och Sverige. Hon kommer från Montpellier, vid medelhavet, och har franska som modersmål. Litteratur, konst och musik brinner hon för: bienvenue till kursen! 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av boken Genial 1 Allt-i-ett-bok, andra upplagan, ISBN 9789127414976 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Karlstads Globala Gymnasium

Gustav Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Utforska ämnesområde