Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Franska A2 litteraturkurs

Ort
Uppsala
Startdatum
13 Sep 2018
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Iuliia Ianko
Arrangemangsnummer
39054
Pris
900 kr

Om arrangemanget

Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har lite av det mesta. Kulturella rikedomar, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat. Följ med på resan in i det franska språkets värld i denna kurs där vi fokuserar på fransk litteratur. Kursen riktar sig till dig som har läst franska tidigare och nu vill utvecklas vidare i språket.

Innehåll
Detta är en kurs för dig som vill utveckla din franska och som är intresserad av och vill lära dig mer om fransk litteratur. Under kursen kommer vi läsa utdrag från skönlitterära verk, poesi och noveller. Vi kommer också träna på att skriva olika typer av texter, göra hörövningar samt utveckla vårt uttal genom att jobba med olika typer av texter.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 5 veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
För att delta i kursen bör du ha tidigare erfarenheter av språket. Detta innebär att du har läst franska till nivå A2 eller har motsvarande förkunskaper. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Iuliia Ianko har bott i Frankrike i många år och har flera års erfarenhet av att undervisa franska. Hon har en stor passion både för det franska språket och för fransk kultur, historia och litteratur. Iuliia har studerat på University of Strasbourg i Frankrike och har därifrån en "Master degree of Arts, Letter and Languages, Didactics of modern languages" med inriktning på franska som andraspråk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren arbetar med eget material så ingen kurslitteratur behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 900 kr

Summa: 900 kr