Ort
Norrköping
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
16:00-17:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
44351
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Det här är en fortsättningskurs i franska. Fokus i kursen ligger på att tala och lyssna så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på franska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och många möjligheter till att tala och förstå franska.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska några terminer på motsvarande nivå B1 och är redo att prova på nästa nivå. Alternativ att du förvärvat kunskaper på annat sätt och nu känner att du vill gå vidare och utveckas ytterligare. Se mer information ang språknivåer nedan.

Mål

Efter kursen har du större delen av kunskaperna i franska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. På nivå B1 kan du förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Du kan ta del i korta sociala samtal.

Upplägg

 • Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan, 10 tillfällen. 
 • Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen vid kursens första tillfälle.
 • I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgift.

Kursledare

Din lärare är Bernadette de Tauzia. Bernadette är född i Frankrike och har franska som modersmål.  I Sverige har hon undervisat i franska på gymnasieskolor, på uppdrag och på studieförbund i över 20 år. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kurslitteratur

 • Information om kurslitteratur får du direkt från kursledaren

Språknivåer

 • A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
 • A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
 • B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
 • B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
 • C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
 • C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt, skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde