Ort
Varberg
Startdatum
5 Feb 2024
Tid
16:30-18:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Pauline Beemsterboer
Nummer
39985
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Franska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. I kursen tränar vi på språkets fyra färdigheter: prata, lyssna, läsa och skriva.

"Upptäck skönheten och charmiga världen av det franska språket! Välkommen till vår nybörjarkurs i franska, där vi tar dig med på en spännande resa genom en av världens mest romantiska och kulturellt rika språk. Franska är inte bara ett språk, det är en nyckel till en skattkista av kultur, mat, konst och historia. Oavsett om du drömmer om att promenera längs Seine, förstå de stora mästarna som Monet och Molière, eller helt enkelt vill imponera på dina vänner med din förmåga att tala en av de mest eleganta språken i världen, är den här kursen din första steg mot att uppnå dina mål. Välkommen till en spännande värld av franska språket!"

Innehåll
Franska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. I kursen tränar vi på språkets fyra färdigheter: prata, lyssna, läsa och skriva. Redan från början tränar vi på att muntligt använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i hör- och läsförståelse, skrift och grammatik och en bra start på ditt ordförråd.
Kursen gör uppehåll under v11 och v14.

För vem
Denna franskakurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Kursledare för den här kursen är Pauline Beemsterboer som har bott 30 år i Rom, Italien. Hon har många års erfarenhet av att undervisa italienska på alla nivåer, båda på grund- och gymnasieskola som mentor på universitetet och som privatlärare. Hon pratar sex språk och har filosofie kandidat i franska och filosofie magister i italienska. 

Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursboken Franska 1, bokförlag Studentlitteratur ISBN 978-91-44-02641-1) kan du köpa på https://www.utbildningsstaden.se/sv/om-oss.html

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Ort

Medborgarskolan Varberg

Ringvägen 114, Varberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde