Ort
Distans
Startdatum
23 Sep 2024
Tid
15:00-16:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
82673
Pris
1 580 kr

Om arrangemanget

Landet som gav oss Tour de France och Monets alla verk. Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har lite av det mesta. Kulturella rikedomar, vingårdar i mängder, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat.

Följ med på resan in i det franska språkets värld! 

Innehåll
En distanskurs för dig som är nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle, totalt 16 lektionstimmar. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. Prata med din kursledare eller administrationen så får du hjälp att hitta rätt nivå. 

Förkunskaper
Detta är en kurs för dig som är nybörjare. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Edwige Dugas föddes i Frankrike. 2007 tog hon sin magisterexamen i statsvetenskap och 2016 tog hon sin doktorsexamen i språkvetenskap på Université de Lille. Hon har undervisat i franska och engelska i många år i Frankrike och Storbritannien. Hon uppskattar de utmaningar som det innebär att coacha människor och ge dem verktyg att utvecklas i ett språk. Hon är en språkälskare som, förutom engelska och svenska, har lärt sig bl.a. tyska och ryska. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. Vid första tillfället kommer kursledren meddela vilken kurslitteratur som kommer användas. Kursledaren kan också komma använda eget framtaget material. 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Du köper kurslitteratur först när du fått kallelse om start.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Köp inte kurslitteratur förrän du fått kallelse av oss. 

Bra att veta
Nivåskalan är indelad i 6 steg.

Den lägsta nivån är A1. På denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. På nivå A2 har du fortfarande relativt lite kunskaper. På nivå B1 börjar du få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. Goda kunskaper har du när du befinner dig på nivå B2. Nivåerna C1 och C2 är båda avancerade. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitetet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 010-15 75 200.

Pris

Deltagaravgift: 1 580 kr

Summa: 1 580 kr

Utforska ämnesområde