Låt dansen inspirera dig
Kurs

Frigörande dans – Meditation i rörelse

Ort
Gävle
Startdatum
8 Feb 2022
Tid
18:30-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Gunilla Löfberg
Nummer
74729
Pris
915 kr

Om arrangemanget

I frigörande dans behövs inga förkunskaper. vår ledare Gunilla och musiken lotsar dig. Vi rör oss, eller är stilla kravlöst till varierande musik. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt, vilt, lätt och stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig.

Du lyssnar inåt på din kropp och hur den vill röra sig. Du lyssnar till hennes ord, men följer din kropps impulser. Det är avslappnande och återhämtande.

"I frigörande dans hittar jag en total frihet. Frigörande dans får mig till att slappna av och landa i min kropp. Dansen får mig till att hitta hem i mig själv."


Upplägg

Kursen är i 8 veckor. Varje tillfälle är 2*45 minuter.

Ledare

Gunilla Löfberg är diplomerad andningspedagog och dansinspiratör och har lett flera grupper i frigörande andning och dans. hon har dansat frigörande dans i snart 20 år och 2019 utbildade jag mig till dansinspiratör vid Frigörande Dansakademin. www.fridans.nu. Hennes roll är att inspirera dig till att vara uppmärksam på vad som finns i din kropp, uttrycka det, och kanske hitta nya rörelsemönster.


Bra att veta
Vi dansar i bekväma kläder, barfota eller i lätta skor. Ta med vattenflaska och en filt du kan ha till avslappningen efter dansen.

Ort

Medborgarskolan Gästrikland

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 915 kr

Summa: 915 kr

Utforska ett ämnesområde