Ort
Norrköping
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
18:15-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Jan Tellgren
Nummer
44670
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Lär dig spela gitarr i liten grupp med andra som är nya på instrumentet. Med hjälp av enkla melodier fortsätter vi att lära oss att spela ackord, olika kompstilar och även lite fingerspel. Inriktning är mot att kunna spela visor, pop, rock, country mm.

Du lär dig spela gitarr med en erfaren gitarrlärare som varvar genomgångar med övningar och hemuppgifter. 

Vi träffas i en liten grupp, ca 5 deltagare, där vi spelar tillsammans och har möjlighet att fråga om sådant vi undrar med möjlighet att stötta och lära varandra.

Upplägg

  • Vi träffas samma dag och tid i veckan vid tio tillfällen i Medborgarskolans lokaler på Tegelängsgatan 11B.
  • Medtag egen gitarr. 
  • Ev uppehåll för lov bestäms gemensamt i gruppen.
  • Gruppen består av ca 5 deltagare.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig mellan 16 och 100 år.

Kursmaterial

Medtag egen gitarr. Kursmaterial, i form av notblad, tillhandahålls av ledaren. Om du planerar att köpa en gitarr för att gå kursen så kontakta gärna ledaren Jan på info@programhanterarn.com så får du hjälp och råd inför ditt köp.

Ledaren

Jan Tellgren.
Redan i tonåren började Jan spela gitarr och har sedan dess varit aktiv inom många olika bandverksamheter. Jan brinner för att få lära ut och är en mycket duktig och erfaren pedagog.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Vid fullbokad kurs kan vi komma att planera in fler kurser, så anmäl dig som reserv så kontaktar vi dig.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Välkommen!

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde