En man står vid en köksbänk och toppar en pizza
Kurs

Globala Linköping - Minska matsvinnet

Ort
Linköping
Startdatum
20 Nov 2022
Tid
11:00-14:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Susanne Danielsson
Nummer
34019
Pris
0 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

I samband med Linköpings kommuns årliga arrangemang Globala Linköping erbjuder vi kurstillfället Minska matsvinnet och ta vara på säsongens närodlade produkter. Kom till oss och få tips och idéer om hur du kan ta tillvara på mat och rester, samt anpassa dina rätter efter säsongens närodlade grödor.

Linköpings kommuns årliga arrangemang Globala Linköping syftar till att få fler att intressera sig för global och hållbar utveckling och minskad fattigdom, och samtidigt belysa lokala frågor med globala samband. Under 2022 är det övergripande temat klimat med fokus på hållbar konsumtion och mat samt transporter och mobilitet. I samband med detta erbjuder vi ett kurstillfälle där du får lära dig mer om hur du kan ta tillvara mat du har i kylen, och ordna en läcker salladsbuffé av vad som finns att tillgå för säsongen.

Upplägg

Vi träffas vid ett tillfälle där ni får lära er mer om att minska matsvinnet i teori och praktik. Vi sitter sedan ner och avnjuter det vi lagat tillsammans.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

OBS! Arrangemanget är kostnadsfritt men en matkostnad på 75 kr erläggs kontant eller swish till ledaren.

Kursledare

Susanne Danielsson är hushållslärare sedan 30 år, och har lång erfarenhet av att leda kurser. Hon brinner speciellt för att dela med sig av sina kunskaper om mat som smakar gott och som gör gott för kropp och själ.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Sista anmälningsdag 10 november. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Utforska ämnesområde