Kurs

Godistillverkning - Gör ditt eget lördagsgodis rek. barn 7-13 år

Ort
Örebro
Startdatum
25 Feb 2023
Tid
09:30-13:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
66023
Pris
775 kr

Om arrangemanget

Godis! Godis! Godis! Här låter vi både barnen gå loss i köket och tillverka eget godis under ledning av vår duktiga ledare Erika . Vi jobbar med marsipan-sushi, choklad, egna bountys, snickers, cake pops mm. Vi tränar på måttangivelser och hur man läser recept, dessutom öser vi på med färger och egna dekorationer.

Innehåll
Vi sätter lördagsgodiset i focus och arbetar med olika former av choklad, marsipan, snickers, cake pops mm. Dessutom öser vi på med roliga färger, strössel och egentillverkade dekorationer. Ambitionen är att skapa en riktigt rolig och färgfylld upplevelse för barnen i köket. Vi tränar dessutom på måttangivelser och hur man läser recept.  

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept . Alla hjälper till att duka av och diska. Alla får recept att följa steg för steg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare

Vår Kursledare Erika Evertsson har flera kurser för barn och unga hos oss. Hon är barnskötare i grunden och har mycket erfarenhet från förskolan, hennes egen passion är bakning och får honb välja själv så är det chokladen som är bästa råvaran. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling
Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Ta med något att bära hem lite smakprov i.

Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan, på denna kurs kommer nötter, ägg och mjölkprodukter att användas

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 775 kr

Summa: 775 kr

Utforska ämnesområde