Ort
Uddevalla
Startdatum
26 Okt 2022
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Marianne Torstensson
Nummer
23262
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Gravidyoga är en yogaform för att hantera den stora omställningen och förändringen som en graviditet innebär och den är specifikt framtagen för den gravida kvinnan.

Innehåll
Du får träna på andningsövningar, medveten närvaro, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, djupavslappning och meditation. Ju tidigare du börjar träna ju mer nytta har du av yogan både före, under och efter förlossningen och effekten blir att du ökar ditt välbefinnande, skapar lugn och ro, stärker band; mor och barnrelation, förbereder föräldraskapet och får ett ökat självförtroende och tillit till din egna förmåga. Yogaövningarna är enkla, mjuka och effektiva och dom utförs i ett lugnt och meditativt tempo. Du tränar mycket inkännande och alltid utifrån din egen förmåga och dagsform.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är gravid och vi rekommenderar att börja med Gravidyoga efter vecka 12. Du bör inte göra någon form av yoga dom 12 första veckorna i graviditeten, då kroppen mår bäst av vila. Du behöver inte ha några förkunskaper utan du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Det är en oerhört skonsam yoga och ställningarna utförs både stående och sittande.

Kursledare
Marianne Torstensson är Diplomerad MediYoga- och Gravidyogalärare av MediYogaInstitutet i Stockholm. Hennes medicinska grund är legitimerad sjuksköterska, specialist psykiatri och legitimerad barnmorska.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag gärna en tjockare yogamatta eller liggunderlag, en fast kudde att sitta på och en filt.

Bra att veta
Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.Ort

CirkusKvarnen

Buddeberg 113, Uddevalla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde