Vegansk matlagning har blivit allt mer populärt.
Kurs

Ett grönade julbord! Workshop - Vegetarisk julbuffé

Ort
Helsingborg
Startdatum
10 Dec 2022
Tid
10:00-14:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Linda Jepsson
Nummer
59671
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Här lär vi känna det vegetariska julbordet. Låt dig inspireras att göra julbordet lite grönare - trolla fram julens smaker och dofter helt utan kött! Du får tips och kunskap om vegetariska rätter som kan pryda sin plats på en festlig julbuffé.

Vi tillagar, smakar av och äter tillsammans ett urval säsongstypiska vegetariska rätter.

Om workshopen
Kursledaren hälsar välkommen och presenterar ett urval rätter och hur de skall tillagas. Därefter tillagar och äter vi dem tillsammans, alla deltar praktiskt i köket med hjälp av kursledarens instruktioner. Recept får du med dig hem så att du senare kan laga rätterna på egen hand.

Gruppen har ett begränsat antal deltagare så att alla kan delta praktiskt och få individuell respons.


För vem
Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du har lite köksvana. Denna workshop är lämplig från ca 15 års ålder eller i sällskap med vuxen.

Kursledare
Linda Jepsson

Linda Jepsson är legitimerad hushållslärare och har undervisat i matlagning både på skolan och i kursverksamhet under många år. Linda har även kunskaper om olika sorters specialkost och bland annat erfarenhet av att lära ut goda matvanor till funktionshindrade.
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
Vårt kurskök finns i centrala och ljusa lokaler i Helsingborg, med fin utsikt över havet i Öresund och Danmark. Köksförkläden finns till utlåning.

Eventuell frånvaro vid ett kurstillfälle meddelas kursledaren senast 2 dagar i förväg. Detta för att inköpen skall kunna planeras.

Eventuell matallergi/-intolerans anmäls senast 1 vecka före kursstart. Individuell anpassning av menyn kan vi inte göra, men vi försöker tillmötesgå så att det finns något anpassat vid varje tillfälle.

Anmälan
Anmälan sker via formulär här på kursens hemsida eller genom vårt Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Vill du vänta till närmare startdagen med att betala, välj "Medborgarskolan faktura" som betalningsalternativ.
OBS, bokningsbekräftelse som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Angivet datum är preliminärt. När kursen blivit startklar får du ca två veckor i förväg en kallelse per mail. I kallelsen finns definitivt startdatum och annan viktig information såsom praktiska instruktioner, portkod med mera. 

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs här om hur du tar del av rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. Folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra under trevligt organiserade former.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde