Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Grunder för tävlingshunden

Ort
Säffle
Startdatum
15 Nov 2023
Tid
17:15-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
68971
Pris
1 590 kr

Om arrangemanget

Grunden för tävlingshunden är kursen är för dig som i framtiden tänker att tävla med din hund i en hundsport. Vi lägger alla grunder som en tävlingshund behöver för att ge den de bästa förutsättningarna att lyckas på tävling.

Innehåll:
Under 5 kurstillfällen kommer du och din hund att få lära er jobba som ett team och jobba upp de grejerna runt omkring tävlingsmomenten för att få en bra tävlingshund. Vi kommer att fokusera på att bland annat träna :

  • Uthållighet
  • Kroppskontroll
  • Koncentration
  • Miljösäkerhet
  • Störningsträning

Upplägg:
Under 5 tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar. Vi kommer jobba utifrån varje ekipage och era grunder, tidigare kunskaper och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Kursen är lämplig för hundar i alla åldrar och  hålls inomhus i uppvärmda lokaler i Kristallhallen - Säffle Hundsporthall. 

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.


Förkunskaper
Inga förkunskaper

Kursledare

Att gå på kurs med sin hund är det roligaste som finns, och att som instruktör se deltagarna utvecklas tillsammans och bygga upp en bra relation med sina hundar är otroligt givande. Alla kurser individanpassas efter varje deltagares nivå och önskemål.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 


Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se


Bra att veta:
Meddela ras vid anmälan. Ta med vattenskål, filt och mycket godis i små bitar till hunden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Ort

Kristallhallen - Säffle Hundsporthall

Fågelvägen 1, Säffle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 590 kr

Summa: 1 590 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde