Ort
Sundsvall
Startdatum
29 Okt 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
56481
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig grunderna i stickning eller som vill fräscha upp dina tidigare kunskaper.

Om kursen 

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig grunderna i stickning eller som vill fräscha upp dina tidigare kunskaper.
Kursen håller till i den inspirerande hantverksbutiken Flitiga Fingrar i centrala Sundsvall. 
Under kursens gång har du möjlighet att testa olika sorters stickor och få guidning om materialval.

Datum för kursens alla träffar: 

- Tisdag, 29:e oktober.
- Tisdag, 5:e november.
- Tisdag, 12:e november.
- Tisdag, 19:e november.

Innehåll och mål

Vi utforskar de grundläggande teknikerna inom stickning och går igenom följande:
Uppläggning: Hur man börjar ett stickprojekt.
Räta maskor: En viktig grundmaska.
Aviga maskor: En viktig grundmaska.
Ribbstickning/resårstickning: En teknik som drar ihop arbetet.
Avmaskning: Hur man avslutar ett projekt.
Förkortningar: Lära dig olika förkortningar inom stickning som ofta används i mönster.


Upplägg

Vi kommer att skapa två provlappar: en med räta och aviga maskor och en med ökningar och minskningar. Dessa lappar kommer att inkludera olika grundläggande maskor samt mer avancerade variationer. Samtidigt som vi stickar kommer vi också att öva på att följa enkla stickbeskrivningar.

Förkunskaper

Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som tidigare har lärt dig sticka och nu vill fräscha upp dina kunskaper. Välkommen till en kreativ och inspirerande kurs! 


Kursledare

Sanna Boholm är en mångsidig och inspirerande konstnär som har stickat & virkat sedan hon var 6 år gammal, hon gick utbildningen Textil design på Gamleby folkhögskola & har haft flertalet utställningar med sina hantverk.

Sanna är en multikonstnär inom det textila, men just virkning & stickning har hållit i längst och nu vill hon få fler att finna glädjen i stickning!

HÄR kan du besöka Sannas instagram.


Kursmaterial

Ta gärna med egna stickor och garn som du kan använda, i kursen ingår inte något material men du har möjlighet att låna stickor och restgarner för att skapa provlappar medans du lär dig. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.


Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Flitiga Fingrar

Storgatan 9, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde