Ort
Ludvika
Startdatum
13 Apr 2023
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Maria Högbom
Nummer
77317
Pris
650 kr

Om arrangemanget

KILLAR, MÄN, GUBBAR!! VÄLKOMNA PÅ GUBBYOGA!

Innehåll

Enkla övningar som anpassas efter din kropp. Vi använder hjälpmedel som bolster, yogablock och filtar för att stötta kroppen i de olika positionerna. Behaglig musik spelas i bakgrunden.

Inledningsvis utövar vi mer kraftfull yoga med stärkande övningar. Passet går sedan över till lugn passiv stretch i positioner som mjukar upp bindväven och gör dig smidigare. Vi avslutar klassen med avslappning.

Här möts Yin & Yang, kombinationen ger kroppen smidighet, styrka, balans och återhämtning.
Yang står för en fysisk, dynamisk yoga som bygger styrka, ökar rörlighet och smidighet. Den ger balans och kroppskontroll med en medveten andning. Härstammar från Hathayoga som är en fysisk yogaform.

Yinyoga är en stillsam och meditativ form av yoga där vi vilar i positionerna under 2-5 min. Genom Yinyoga mjukar vi upp fascian, bindväven som håller samman hela kroppen. När fascian stelnar, stelnar vi. När den är elastisk är vi mjuka och rörliga.

Många säger att "jag är för stel för att yoga". Det är som att säga, "jag är för smutsig för ett bad"....

Länk till ett reportage om gubbyoga där du kan se hur det kan gå till och vilka fördelar den har: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-lockas-fler-att-gora-gubbyoga-lite-bortamatch-for-killar

 

Upplägg

  • Fem torsdagar kl 18.00
  • Varje tillfälle är 60 minuter och klassen avslutas med avslappning.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, det enda du behöver vara beredd på är att vi utför flera positioner i golvläge.

Kursledare

Maria Högbom är KBT-terapeut, yinyogalärare, yogainstruktör, gruppträningsinstruktör samt massageterapeut. Läs mer om Maria här!

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i.
  • Undvik att äta för mycket före passet.
  • Godkänd friskvård enligt skatteverket.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Ludvika ***

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Utforska ämnesområde