Ort
Kumla
Startdatum
5 Feb 2024
Tid
09:30-12:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Nummer
75276
Pris
1 730 kr

Om arrangemanget

Vi lär oss hantera grunderna i det populära släktforskarprogrammet Min Släkt. De tre första gångerna varje vecka sedan de fyra efterföljande varannan vecka.

Vi lär oss hantera grunderna i det populära släktforskarprogrammet Min Släkt.  De tre första gångerna varje vecka sedan de fyra efterföljande varannan vecka.

Innehåll

Grunderna i Min Släkt. Efter kursen är målet att du skall kunna använda alla finesser i programmet.

Min Släkt är ett svenskt släktforskningsprogram för Windows.

Programmet vänder sig i första hand till dig amatörforskare som vill skapa lite ordning bland uppgifter om släktingar som du själv samlat in.

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle. De tre första gångerna varje vecka sedan de fyra efterföljande varannan vecka.

Kursmaterial

Om du inte har programmet köper du detta på Dannbergdata.se (ingår ej i kursavgiften).

I kursen ingår också ett elevabonnemang på Arkiv Digital. Avgift för abonnemang faktureras dig som deltagare när kursen har startat.

Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr 13 veckor

Förkunskaper

Datorvana.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner

Kursledare

Vid 7 tillfällen kommer Jeanette Klingberg att stötta dig i att komma i gång med programmet. Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Vi arbetar i små grupper, du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10. I salen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla Centrum

Östra Drottninggatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 730 kr

Summa: 1 730 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"

Utforska ämnesområde