Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

Hälsorealism - en hälsoföreläsning

Ort
Stockholm
Startdatum
7 Mar 2019
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Nummer
31278
Pris
390 kr

Om arrangemanget

Hållbar hälsa utan pekpinnar och dietförvirring

Hur ska vi äta och leva för att skapa förutsättningar för ett hälsosamt liv? Vilken diet är bäst? Vad vet vi om kost och hälsa egentligen och varför funkar den ena kosthållningen för min kollega, men inte alls för mig? Varför verkar forskarna så oense?

 

I en tid med många motstridiga kostråd är det lätt att bli förvirrad och börja misströsta när stränga dieter blir för krävande och hälsoideal för ouppnåeliga.

Hälsorealism är en lättsam föreläsning med kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Hoffer, som under många år coachat människor till ett sundare förhållande till kost och hälsa, som fungerar på lång sikt i en hektisk vardag och som ger utrymme för livsnjutande.

Kvällen bjuder på tips, fakta och redskap för att hitta din egen gyllne medelväg.


Innehåll
Vi får lära oss om humör- och hjärnvänlig kost. Men även om att få ett lustfyllt förhållande till sund mat, så att vi gör val som ger oss oss bättre förutsättningar att hålla oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör hela dagen. Det är en sak att veta vad man ska göra, en helt annan sak att göra det man vet!

Vi bjuder på ett nyttigt och energigivande mindre mellanmål.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken Smarta sötsaker som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna Good mood food 2015, Ärlig mat 2016 och Supersnacks 2017. Läs gärna mer här.

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 390 kr

Summa: 390 kr

Utforska ett ämnesområde