Ort
Vännäs
Startdatum
12 Mar 2024
Tid
16:00-19:20
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
53274
Pris
500 kr

Om arrangemanget

Handledarutbildning/ Introduktionsutbildning för privat övningskörning för behörighet B-körkort. Utbildningen sker på svenska.

En introduktionsutbildning omfattar 3 timmar samt paus. Under utbildningen får du information om bland annat vad handledaren har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov) och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Vi diskuterar även på vilka olika sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation på olika sätt. Handledare och elev behöver inte gå introduktionsutbildningen tillsammans.

SPRÅK

Utbildningen sker på Svenska. För att kunna genomföra din utbildning måste du förstå och kunna prata svenska så att du kan delta i samtal och grupparbete.

EFTER KURSEN

I samband med utbildningen rapporteras genomförd utbildning direkt till Transportstyrelsen via en e-tjänst. När eleven har fått sitt körkortstillstånd och både elev och handledare har gått handledarutbildning kan handledaren ansöka om tillstånd att vara handledare. När handledaren har fått tillstånd att vara handledare kan övningskörningen påbörjas!

FÖRKUNSKAPER

Handledaren ska ha fyllt 24 år och inneha giltigt körkort sedan minst 5 år och eleven ska vara fyllda 15 år och 9 månader (man får övningsköra med personbil från det att man är 16 år). För handledare som redan har gått en introduktionsutbildning gäller utbildningen i 5 år från det datum den genomfördes. Det krävs dock ansökan och godkännande för varje elev du ska övningsköra med.

KURSLEDARE

Kursledare är Elenora Norrman
Alla våra kursledare är godkända av Transportstyrelsen

KURSMATERIAL

Vi använder handledarboken för privat övningskörning. Kurslitteraturen ingår i deltagaravgiften.

LEGITIMATION

Du måste visa legitimation - gäller såväl handledare som elev!

Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.

KONTAKT

Har du frågor:
Åsa Lindström
Verksamhetsutvecklare Medborgarskolan
070-94 86 60  
asa.lindstrom@medborgarskolan.se  

Ort

Medborgarskolan Vännäs

Köpmangatan 15, Vännäs

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 500 kr

Summa: 500 kr

Utforska ämnesområde