En röd sammetssoffa
Kurs

Helgkurs i möbeltapetsering 24-26/11 - grundkurs

Ort
Distans
Startdatum
26 Okt 2023
Tid
19:00-20:30
Dagar
Tors-Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Ann-Catrin Lundmark
Nummer
50772
Pris
4 500 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Vi kommer under en helg tillsammans (24-26 november 2023) släppa lös kreativiteten och under handledning av möbeltapetserare Anki Lundmark ge en gammal, sliten eller trist möbel ett nytt, fint och hållbart uttryck!

 

Kursens innehåll och upplägg

Lär dig grunderna i möbeltapetsering för att både under och efter kursen kunna restaurera dina möbler med hjälp av klassiska tekniker.

Efter kursen kommer du ha kunskap om en möbels uppbyggnad, hur du väljer material till stoppning och ytskikt, knepen för att få till de snygga hörnen och mycket mer.

Vi börjar med en digital träff via ZOOM den 26 oktober kl. 19:00-20:30 där vi går igenom hur man gör en ny modern stoppning, hur du ska tänka när du väljer tyg och inspiration till att välja ditt eget möbelprojekt inför kursen. Den digitala träffen spelas in för att deltagare som har förhinder eller blir sjuka ska kunna ta del av informationen i efterhand. Länk till inspelningen skickas ut efter första träffen. 

 

Kursmaterial och möbelprojekt

Du tar själv med dig din möbel och tyg till kurshelgen. Material till stoppning och underarbete finns att köpa på plats. Alla verktyg finns att låna.

Kom ihåg att det inte finns några garantier för att du kommer hinna färdigt med ditt projekt under kursen. Däremot får du en stor del personlig handledning för att ta dig genom processen, och för att sedan kunna slutföra på egen hand. Många deltagare återkommer också till våra kurser för att få mer tid att jobba vidare med sin möbel. Vill du vara säker på att hinna helt färdigt är det bra att ge dig på ett inte allt för avancerat projekt. Den första digitala träffen är ett perfekt tillfälle att bolla detta med kursledaren!

 

Plats

Kurshelgen kommer att äga rum i Medborgarskolans ateljélokaler på Slöjdgatan 2 i Umeå.

Datum 24-26 november 2023.

Fredag kl. 18-21

Lördag & Söndag kl. 09-16

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för kursen. Du kan både vara nybörjare och ha tidigare erfarenhet.

 

Om ledaren

Anki Lundmark driver Möbelstudion AB i Skellefteå där hon har sin ateljé. Hon utbildade sig mellan 2012-2014 vid Möbelrenoveringslinjen på Älvsbyns folkhögskola. Ankis uppdrag består av allt ifrån att renovera en stor soffa till en mopedsadel. Ingen dag är den andra lik och hennes kunder är både privatpersoner och företag som vill tänka mer hållbart. Anki är en kreativ själ som älskar återbruk och inte minst ser hon fram emot att få dela med sig av sina bästa tips och gedigna kunskap!

Du hittar henne på instagram under kontot @mobel.studion.

 

Bra att veta

I kurshelgen ingår kaffe och te. I anslutning till kurslokalen finns fikarum med kylskåp och möjlighet att värma medhavd lunch.

Är kursen fullbokad? Anmäl dig som reserv så kan du få information när vi lägger upp nya kursomgångar!

 

Har du frågor?

Om kursens innehåll, kontakta Anki Tel  073-836 99 97

Övriga frågor, kontakta Helena Bylund, verksamhetsutvecklare

Tel 090-775059

helena.bylund@medborgarskolan.se 

 

 

Pris

Deltagaravgift: 4 500 kr

Summa: 4 500 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde