man som odlar i trädgård  Medborgarskolan
Kurs

Helgkurs i Permakultur – tänk smart i din trädgård

Ort
Uppsala
Startdatum
18 Nov 2023
Tid
10:00-15:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Elin Boström
Nummer
71898
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på permakultur och hur du kan använda det för att göra dina odlingar mer produktiva och samtidigt bidra till en bättre planet?

Innehåll

Permakultur är en hopdragning av PERMAnent agriKULTUR, vilket kan översättas med hållbar odling. På kursen kommer vi att prata om historia och bakgrund och vad permakultur används till. Permakultur är ett sätt att planera en gård, en balkong, en stad, en social grupp. Ett sätt att fokusera på lösningar istället för problem, och göra platsen och i förlängningen världen till en bättre plats.Permakultur bygger på att vi ska arbeta med naturen istället för mot den. 

Vi lär oss om permakulturens olika principer. Vi tar upp odling och djurhållning. Finns det möjlighet gör vi även studiebesök där vi har möjlighet att observera och få ännu mer kunskap inom ämnet. 

Det finns självklart tid för frågor under kursens gång och möjlighet att även lära av varandra. Kursen blir vad vi gör det till ihop! 

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:30 båda dagarna.

Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.

Kursledare

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro samt kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde