Ort
Karlstad
Startdatum
9 Okt 2023
Tid
18:00-20:15
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Ulf Fredriksson
Nummer
70844
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Är du förberedd? Vill du ha konkreta råd hur du ska klara dig? Välkommen till denna kostnadsfria och viktiga föreläsning med praktiska tips.

MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) har flertal tillfällen gått ut med information till alla hushåll om vad vi förväntas klara av själva i samband med en kris eller krig. Enligt de nya riktlinjerna ska vi kunna klara oss i en vecka utan hjälp från samhället.

Om du inte är helt säker på hur du ska göra, så är du hjärtligt välkommen till en praktiskt inriktad föreläsning där du får konkreta tips och verktyg för att själv kunna hantera konsekvenserna av en kris.

Du lär dig hur du tillgodoser grundläggande behov som mat, vatten, värme och information när det sker svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner, till exempel elavbrott eller översvämningar.

Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till alla. Ge dig själv, familj, vänner och grannar förutsättningarna för att klara dig igenom en allvarlig händelse eller kris. Föreläsningen sker i samarbete med Civilförsvarsförbundet.

Innehåll

Du kommer få kunskap om:

Grundbehov
Ditt eget ansvar och det offentligas ansvar
Inhämtning av information
Vatten
Värme
Mat
Sömn
Belysning
Hygien


Upplägg
Föreläsning med möjlighet att ställa frågor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Varmt Välkommen!

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde