Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Hitta Vilse - familjedag (pass 1)

Ort
Karlstad
Startdatum
29 Sep 2018
Tid
09:00-11:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Ulf Fredriksson
Arrangemangsnummer
20066

Om arrangemanget

Välkommen till en trevlig familjedag, där instruktörer från Civilförsvarsförbundet på ett lärorikt och spännande sätt lär ditt barn vad det ska göra om det går vilse i naturen.

Utbildningen inleds med en kortare teoretisk del, vilken kan komma att genomförs inomhus. Efter det går vi en Hitta Vilse-stig i skogen, där vi lär oss att göra stopptecken, bygga en koja, hitta ett träd i skogen att krama och mycket annat matnyttigt. Utbildningen avslutas med gemensam korvgrillning för de som vill. Alla barn får med sig ett diplom, samt ett pedagogiskt material hem.

Du som vuxen är varmt välkommen att följa med ditt barn och vi vill att du anmäler både barn och vuxna. Vi bjuder på korv och saft, så meddela eventuell specialkost.

Denna utbildning passar barn som är ca 6-11 år gamla.

Vi är ute i naturen, så kläder efter väder rekommenderas.

Vi kommer att genomföra tre utbildningar under dagen, detta är pass 1, som genomförs kl 9-11 (pass 2 genomförs kl 11-13 och pass 3 genomförs kl 13-15). Alla utbildningar genomförs i ett naturområde i Karlstadsområdet, vilket meddelas senare. Det kommer att vara möjligt att ta sig med kollektivtrafik till platsen.

Deltagande är gratis, men vi vill att ni anmäler er senast 20 septembe.

Ort

Medborgarskolan Karlstad

Drottninggatan 48, Karlstad

Visa på karta