Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Ystad
Startdatum
14 Sep 2018
Tid
09:30-12:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Katarina Lindholm
Arrangemangsnummer
25187
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Vem vill inte ha en lättskött trädgård men ändå med stil och elegans. Och det är på sen sommaren/hösten man ska njuta men även planera och förbereda för kommande säsong. Det är både kul och spännande.

Trädgård med härliga växter, dofter, färger - vilken njutning!

Här är kursen för dig!

MÅL OCH INNEHÅLL
För dig som vill lära dig det viktigaste för att kunna göra din egen (eller en lånad projektträdgård) till en trevlig plats att vara i.
Kursen tar upp:
- olika trädgårdsstilar - romantisk, naturnära, stram och modern, lekfull etc.
- trädgårdsterminologi
- trädgårdens delar (och hur man binder ihop dem)
- designknep
- växtval
- utformning av planteringar
- designprocessen

UPPLÄGG
Deltagarna får genom teori och praktisk handledning genomföra en planering för sin egen tomt. Detta omfattar uppmätning, identifiering av önskemål, ritning, utformning och växtval. Deltagarna gör vissa delar av arbetet mellan kurstillfällena.

FÖRKUNSKAPER
Krävs inga.

KURSMATERIAL
Ingår ej i priset

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

KURSLEDARE
Katarina Lindholm som just avslutat sin femåriga Hortonomutbildning på SLU Alnarp samtidigt som hon arbetar i Gardencentret på JHL i Tommarp. Hon har valt att specialisera sig mot växtskyddsbiologi och sniglar är hennes specialintresse.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.
Tag gärna med kläder för utebruk. Eventuellt kommer någon del av kursen att vara utomhus.

Ort

Medborgarskolan

Adlercreutzgatan 4, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr