Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
14 Mar 2020
Tid
10:00-11:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
27934
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Gå på kurs med din hund. Hundparkour, som aktivering för din hund.

Så vad är då hund/dogparkour? Företeelsen kommer från Frankrike där det på 1980-talet uppkom en ny sport, där människor använde sig av hinder i omgivningen för att ta sig fram. Parkour är kanske mest känt som aktivitet för oss människor. Men nu har det sättet att träna även kommit till hundarna. Dogparkour. Nu är det hundarnas tur att ta sig an omgivningens hinder för att träna balans och få ökad kroppskontroll.

Innehåll

Fördelarna med hund/dogparkour är många! Promenaden blir roligare, för både dig och hunden. När ni jobbar tillsammans förstärks er relation. Det kan visa sig bland annat i mindre dragande i kopplet och mer kontakt med dig. Eftersom hunden kommer att behöva ditt stöd i början, för att lära sig hitta balansen och för att kunna ta svårare hinder, så kommer ni att svetsas samman till ett team. Självförtroende växer snabbt genom att din hunds självförtroende växer i takt med de hinder som erövras.

Upplägg
Gruppen med hundar träffas under tre tillfällen. Lö 14/3, 21/3 och 28/3 kl 10-11.30. Plats Kvarnholmen, bakom Alphyddan nära Svindersvik.  Max 5 hundar i en kurs. En extra medföljare, lägst 7 år, fungerar. Tillkommer 300kr

Tänk på att hålla avstånd till varandra. Behöver hunden extra avstånd sätt på ett gult band på kopplet. Ej flexikoppel på hunden. Gott godis= Belöning. 
 
Kursledare
Annika Johansson är utbildad Aktiveringscoach/hundinstruktör samt utbildad i Etologi på grundnivå. Annika vill förmedla hur roligt det är att träna och att skapa en fin relation till sin hund genom aktivering. Annika tränar och tävlar i spår med utbildad sökhund och hon använder sig bara av belöningsbaserade metoder och ser det positiva i varje hund.

Material

Du får ett kompendium med viss teori och där du hittar alla övningarna, så att du kan fortsätta träna hemma.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler valp-/vardagslydnadskurser. Läs mer på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde