Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Hundar som skäller på andra hundar

Ort
Stockholm
Startdatum
13 Apr 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tors, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Elin Sjödin
Nummer
51619
Pris
1 395 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Lär dig träna din hund att skälla mindre på andra hundar, och få bättre förståelse för hundens beteende och kommunikation

Att hundar skäller kan bero på olika saker; hunden kan ha haft en dålig erfarenhet som gör den rädd, den kanske känner sig trängd, vaktar sitt revir eller så vill den bara göra en annan hund uppmärksam på att den är där. Både arv och miljö påverkar hur hunden reagerar i olika situationer. På den här hundkursen får du lära dig att förstå och hantera att hunden skäller på andra hundar.

Innehåll

Du får veta mer om relationen mellan hund och människa, motivation, olika orsaker till att hunden skäller samt hur man kan träna för att få hunden att skälla mindre. Du får praktiska tips på hur du kan öva med just din hund. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

Upplägg

Första tillfället med teori sker utan hund på Hagagatan 23A.

Den praktiska delen av kursen är i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla hundar är olika så träningen kommer anpassas efter varje hund. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

För att miljön ska bli så lugn som möjligt bör ni vara max 2 personer per hund. Kurspriset är per hund och bara en person per hund anmäler sig till kursen. I meddelanderutan skriver ni även:

  • Eventuell medföljande persons namn och personnummer
  • Hundens namn, ålder och ras

Plats för den praktiska delen av kursen är utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Kursdatum: teori 13/4 kl. 18:00-19:30, därefter praktik i park söndag 16/4 och 23/4 kl 11:00-12:00

Ledare

Elin Sjödin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben och har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa. Hon har även läst Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter

För dig som vill gå vidare med hundkunskaper erbjuder vi på Medborgarskolan flera olika hundkurser - håll utkik på hemsidan!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde