Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Hundkurs - hundar som skäller på andra hundar

Ort
Uppsala
Startdatum
15 Nov 2023
Tid
17:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
71210
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Lär dig träna din hund att skälla mindre på andra hundar, och få bättre förståelse för hundens beteende och kommunikation.

Innehåll

Att hundar skäller kan bero på olika saker; hunden kan ha haft en dålig erfarenhet som gör den rädd, den kanske känner sig trängd, vaktar sitt revir eller så vill den bara göra en annan hund uppmärksam på att den är där. Både arv och miljö påverkar hur hunden reagerar i olika situationer. På den här hundkursen får du lära dig att förstå och hantera att hunden skäller på andra hundar.

Du får veta mer om relationen mellan hund och människa, motivation, olika orsaker till att hunden skäller samt hur man kan träna för att få hunden att skälla mindre. Du får praktiska tips på hur du kan öva med just din hund. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

Upplägg

Första tillfället med teori sker utan hund i våra lokaler.

Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Alla hundar är olika så träningen kommer anpassas efter varje hund. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

För att miljön ska bli så lugn som möjligt bör ni vara max 2 personer per hund. Kurspriset är per hund och bara en person per hund anmäler sig till kursen. I meddelanderutan skriver ni även: Eventuell medföljande persons namn och personnummer.

Utomhus kommer vi att hålla till i ett stadsnära område.

Kurser går under samma dag och tid varje vecka.

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper men grundläggande vardagslydnad är en fördel.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med papper och penna om du vill anteckna, mycket gott godis/mat i små bitar och ett par leksaker som hunden tycker om samt vattenskål. En pläd/filt, bur eller liknande samt en tuggleksak/tuggben kan vara bra att ta med för att hjälpa hunden att slappna av.

Vi kommer att vistas utomhus under kursen så kläder anpassat efter rådande väderlek behövs. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

OBS! Kursavgiften avser antalet hundar. Har ni fler hundar med på kursen kan ni mejla denna information till malardalen@medborgarskolan.se så hjälper vi dig med anmälan så att kursavgiften blir korrekt.

Tips på vidareutveckling

Prata gärna med kursledaren eller titta efter fler hundkurser på www.medborgarskolan.se

Bra att veta

För att miljön ska bli så lugn som möjligt bör ni vara max 2 personer per hund. Kurspriset är per hund och bara en person per hund anmäler sig till kursen. Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan. I meddelanderutan skriver ni även: Eventuell medföljande persons namn och personnummer.

För att du och din hund ska få bästa förutsättningarna under träningspasset kan det vara bra om hundarna inte hälsar på varandra innan eller under kurstillfället. Detta är dock upp till er som hundägare, fråga varandra först. 

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i höglöp är matte eller husse välkomna på kursen utan hund. Under första veckan i löpet är tiken välkommen.

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde