Ort
Uppsala
Startdatum
24 Feb 2024
Tid
12:00-14:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Lina Vennerberg
Nummer
75623
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Är du sugen på att bli hundägare men osäker på vad det innebär? Vill du lära dig hur du tränar och sköter din valp på bästa sätt? Då är vår köpa valp-kurs perfekt för dig! Ge ditt liv som hundägare en riktigt bra start.

Innehåll

Detta är en teorikurs för dig som gärna vill skaffa hundvalp. Du får lära dig hur du får valpen rumsren, hur du kan träna valpen att vara ensam, valpens utvecklingsfaser och vad du bör lägga fokus på de första veckorna med valpen. Vi pratar även om val av foder och vad valpen absolut inte bör äta, samt vad du bör tänka på vid val av ras, uppfödare och försäkring.

Upplägg

Kurstillfälle 1: Val av ras och uppfödare
Kurstillfälle 2: Hundens skötsel, utfodring, försäkringar & djurskyddslagen
Kurstillfälle 3: Hundens beteende med tonvikt på inlärning

Kursen är teoretisk med en kombination av genomgångar och diskussioner. Tanken är att du som kursdeltagare ska ha möjlighet att ställa de frågor som du vill ha svar på inför hundköpet.

Vi träffas under tre efterföljande lördagar, samma tid varje gång. 

Plats:

Vi håller till i Medborgarskolans lokaler på Bergsbrunnagatan 20, en trappa upp. 

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till dig som inte har haft hund förut. Du behöver alltså inga förkunskaper för att gå denna kurs.

Kursledare

I grunden är Lina Vennerberg utbildad fastighetsmäklare och byggingenjör som sadlat om för att arbeta heltid med hundar. Hon är vidareutbildning inom etologi, djurskydd, avel och hunddagis. Lina driver egen verksamhet med hunddagis, pensionat och kursverksamhet, samt föder upp Staffordshire Bullterrier i liten skala. Hon brinner för djurens välfärd och vill sprida kunskap för att fler ska leva i harmoni med sina hundar. Älskar även hästar och har tränat och tävlat mycket i hoppning.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med eget anteckningsblock och penna. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Tips på vidareutveckling

Prata gärna med kursledaren eller titta efter fler hundkurser på www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Vi bjuder på snabbkaffe och té i våra lokaler. Ta gärna med egen mjölk om så önskas. 

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde